Fräschaste salladen där varenda gaffel var en njutning. Allt omslutet av en dressing på honung, apelsin och sesamolja. Skulle kunna äta den varenda dag. Den röda löken picklar du kvällen innan så är den klar att svepas över.
Du behöver (för 2-3 pers)
Sallad
2 kycklingfiléer, färdigstekta, kalla (skivade)
1 röd chili (skuren i mindre ringar)
1 – 1½ dl sojabönor
1 dl Cashewnötter (rostade)
½ paket sockerärtor
1 msk färsk Mynta (klippt/skuren)
1 msk färsk Koriander (klippt/skuren)
1 msk färsk Thaibasilika(klippt/skuren)
1½ påse mixsallad
Dressing
2 msk Sesamolja
1 tsk honung
½ Apelsin (juicen)
Gör så här
Lägg upp mixsallad på stort fat. Fördela allt annat ovanpå. Blanda till dressingen och häll över. Servera gärna med surdegsbaguette till.
En kommentar