Förrättssallad som är en smaksensation på alla sätt: Medjooldadlar, feta, buffelmozzarella och granatäppelsirap. Granatäppelsirap kan du lätt göra själv om du inte hittar i din butik. Medjooldadlar är större och så goda. Se om du hittar, annars vanliga. Inspirationen kommer från Ottolenghi, men jag har gjort om lite.
Sallad på dadlar, feta, buffelmozzarella och mandlar (4 förrättsport)
20 g hela sötmandlar (skalade)
6-8 stora medjooldaldar
60 g Buffelmozzarella
60 g Feta
Blandade små salladsblad (mangold, ruccola mm)
3 msk olivolja
1½ tsk granatäppelsirap
Färska dillkvistar
salt,peppar
Gör så här
1. Sätt ugnen på 150 C. lägg mandlar i ugnsfast form och ställ in i ca 8-10 min så de blir lite bruna och rostas. Ta ut, låt svalna. Hacka grovt
2. Dela dadlarna på längden. Ta ur kärnor. Skär dem på längden, så att det blir ca 4 avlånga delar av varje dadel.
3. Strö ut lite salladsblad på respektive tallrik. Strössla bitar av buffelmozzarella, feta, dadlar och resterande sallad.
4. Vispa ihop olivolja och granatäppelsirap med lite salt och peppar. Häll över salladen och toppa med dillkvistar och rostade mandlar.
En kommentar