Typ godaste pastan med cashewnötter och tomat

pasta cashewnötter tomat parmesan

Tomat- och cashewnötspasta med riven parmesan, faktiskt från senaste Elle Mat &Vin, åt vi häromdagen för det bara såg så gott ut i tidningen och det var sååååååå gott.

Du behöver

1-2 vitlöksklyftor

2 msk olivolja

½ dl blandade färska örter

1 burk goda körsbärstomater

salt

nypa socker

400 g pasta

1½ dl cashewnötter

färsk parmesanost

 

Gör så här

1. Hacka vitlöken fint och fräs i lite olivolja i en kastrull.

2. Tillsätt örter och tomater. Mixa allt med mixerstav direkt i kastrullen.

3. Smaka av med salt och en nypa socker.

4. Koka pastan enligt instruktioner. Blanda ihop med varma tomatsåsen.

5. Hacka nötterna grovt, strössla över pastan och riv över parmesan.

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *