Rester av julmaten – Risgryn och lingonsylt

FISKPUDDING

Har ni massa grötris kvar, eller kanske till och med en gryta gröt? Jag gör just nu den här fiskpuddingen till kvällens middag. Det är min äldsta dotters favoritmat. Supergott med lingonsylt till dessutom.

Fiskpudding

Du behöver

1 sats risgrynsgröt (för ca 5 pers)

800 sej eller torsk

3 ägg

ströbröd

smör

muskot, salt,vitpeppar

Gör så här

Sätt ugnen på 175 C

1. Koka risgrynsgröten (ha inte i något socker, kanel eller annat sött)

2. Koka fisken tills den är färdig i en stor kastrull med vatten. Blanda ner kokta fisken i grötkastrullen. Låt svalna något och blanda sedan ner äggen. Smaka av med salt, peppar och muskot.

3. Smöra en ugnsform och häll i grötsmeten. Strö över en lager med ströbröd och lägg över lite klickar med smör. In i ugnen i ca 1 timma.

Servera med kokt potatis, skirat smör, pepparrotsvisp, citronklyftor och lingonsylt

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *