Frökex – Glutenfritt och Übernyttigt snacks

FröknäckeLinfrön, hampafrön, pumpakärnor, en skvätt vatten och lite salt – Vips så har ni små goda frökex. Dessa gjordes i helgen till myset hos Jessica. Goda att äta som de är och kanon med lite god ost eller så till. Jag brukar köra en laddning och ta med till jobbet i en burk. Bra mellansnacks sådär som de är bara. Kika också på det här receptet på Fröknäcke – vansinnigt gott!
Du behöver (till en stor plåt)
1 dl hampafrön
2 dl linfrön
3 dl pumpafrön
1 tsk salt
4 dl vatten
FröknäckeGör så här
Blanda frön och i en bunke. Häll över vattnet så att det precis täcker fröblandningen. Låt stå och svälla till i ca 1 timma i rumstemperatur.
Sätt ugnen på 100 C, gärna varmluft.
Häll ut smeten på ugnsplåt med bakplåtspapper och bred ut. In i ugnen med plåten i ca 3 timmar tills kexen torkat helt.
Bara att bryta i valfri storlek och knapra i sig.

Linda

0 kommentarer

    • Meningen var från början att ha sesamfrön, men de var slut. Tänkte att hampafrön skulle funka och det blev verkligen lyckat:-) Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *