Frasigt LCHF fröknäcke – Perfekt som mellanmål eller till ostbrickan

Som ni vet så försöker jag verkligen hålla mig till en lågkolhydratkost. Det innebär att skippa bröd – SVÅRT! Jag är en riktig brödtyp och älskar ostbricka med massa kex. Hittade det här receptet på Birgitta Höglunds blogg och jag har redan hunnit göra det två gånger. Det här är ett kanonrecept! Både Annie och Magda är helt galna i kexen. Jag har tagit med dem till jobbet som mellanmål, känns lite som man äter chips. MUMS!
Du behöver
1 dl Solroskärnor
1 dl Sesamfrön
½ dl hela Linfrön
2 msk Pofiber (Jag hittade det vid glutenfria produkter)
1 msk Fiberhusk (pulveriserat psylliumfröskal, finns även hos Risenta nu)
½ dl Kokosfett utan smak
2½ dl kokande Vatten
½-1 tsk Flingsalt
Lite flingsalt att strö över
Gör så här
Sätt ugnen på 150 C
Häll alla torra ingredienser i en bunke. Låt kokosfettet smälta i kastrull, i med vattnet och koka upp. Häll vätskan över de torra ingredienserna och rör noga om. Låt den stå och svälla en liten stund. ’Degen’ blir geléaktig. Häll upp allt på en bakplåtspappersklädd plåt. Bred ut med slickepott eller annat lämpligt föremål så det blir en tunn kaka. Strössla över lite flingsalt.
In i ugnen ca 45-60 min. Ta ut plåten och gör fyrkanter/kvadrater med ett vasst föremål (kniven, mått, degskrapa). Sänk nu temperaturen till 50 C och sätter in plåten och låter kexen stå i sådär 3 timmar så de torkar och blir frasiga.

Linda

0 kommentarer

  1. Jag har ett recept på fröknäcke som man bara inte kan sluta äta! Så jag förstår att ni gillar detta också! Ser så gott ut. Kram

  2. Men fantastiskt, vet ju vad som kommer ligga i min ugn inom en snar framtid :)!

    Svar:
    🙂
    Linda /Matstugan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *