Hallondessert med vanilj

Den här desserten med en massa hallon och vanilj åt vi på Mors dag. Den smälter i munnen och var så somrigt god. Kommer bli en av sommarens storfavoriter. Hur bra som helst också att man kan förbereda och ställa in i kylen tills man ska servera.
Du behöver (för 4 små formar)
250g -300g färska hallon
½ dl florsocker (100g)
2 dl grekisk youghurt
1½ dl vispgrädde
1 vaniljstång
100 g socker
Gör så här
Fördela bären i alla små ugnsformar. Strö över lite florsocker. Vispa grädde och blanda med youghurt, florsocker och vaniljfrön från vaniljstången (du skär en skåra längs med hela stången, fläker ut och skrapar ur fröna). Klicka ut youghurtblandningen över hallonen. Sätt över plastfolie. Ställ in i kylen så det får stelna till.
Vid serveringen så strör du över rätt rikligt med socker och bränner av med gasolbrännare (alternativt sätter in i ugnen på grill) tills det blir knäckigt och hårt på ytan. Akta bara så det inte bränns och blir svart.

Linda

4 kommentarer

  1. Oj, vad gott det ser ut! Får känslan av att det är som något mittemellan pannacotta och creme brulee?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *