Pimms cocktail – Ultimata sommardrinken

Gjorde min första Pimmskanna häromdagen. Min absoluta sommarfavorit sedan jag bodde i England där Pimm’s är nationaldryck på sommarhalvåret. Den är så uppfriskande och somrig med massa jordgubbar, citron, gurka och citronmeliss (som jag hade köpt hem men glömde). Pimm’s No 1 finns på Systemet (8416).
För Pimms cocktail kan du tänka ca 70/30, dvs 30% Pimms och 70% Sprite, eller 1 del Pimm’s No 1 och 3 delar Sprite ungefär.

Du behöver – 1 kanna
2 dl Pimm’s No 1
4½-5 dl sprite (jag tog 7Up med naturlig smak av lime och citron)
½ ask med jordgubbar
½ citron
½ apelsin
½ gurka
citronmeliss (alt mynta)
Massa is
Gör så här
Du kan upp till 2 timmar innan servering hälla upp Pimms i kanna och lägga i frukterna och gurkan så det kan stå och dra och ta smak. Skär stora jordgubbar på mitten behåll små som de är, skär gurkan i långa stavar och lägg undan två som drinkpinnar till glasen, skär citron och apelsin i medelstora klyftor – Tillsätt all frukt och gurkan till Pimmsen.
Precis innan servering öser du i med isbitar, häller i Sprite och rör ner blad av citronmeliss/mynta. Dekorera med några blad överst.

Linda

4 kommentarer

  1. pimms är suveränt jag har dock druckit det med mynta, is och gurka =)

    Svar:
    Med mynta måste jag testa! Tack för tipset. Ha en fin söndag!
    Linda /Matstugan
  2. Det är underbart med Pimms! Vid speciella tillfällen (när jag orkar dvs) gör jag egen lemonad till och sen serverar med mynta och gurka som Lovisa här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *