Surdegsbröd i en handvändning

Bakade surdegsbröd för första gången igår samtidigt som jag rättade Nationella prov. Testade Kungsörnens färdiga surdegsmix; man tillsätter endast jäst, olja och vatten. Blev så nöjd över resultatet!!! Jag hade på en massa vallmofrön, annars naturella, för jag älskar surdegslimpsmaken som den är. Men man kan såklart blanda i fänkål, rosmarin osv.
Vilka limpor va! Goda som bara den också. Jag roade mig med att titta på Maria Blohms småfilmer om hur du bakar till ett bröd: glutenprov, runddrivning, slå en limpa. Man behöver ju inte göra så, men du får såklart ett högre, snyggare och luftigare bröd. Jag använder nuförtiden termometer till allt, garanterat perfekt. Ett bröd är klart då det har en innertemperatur på 96-98 grader. Omöjligt att misslyckas:-)
Jäst limpa redo för ugnen. På det ena brödet penslade jag olja och vände sedan i vallmofrön, på det andra vatten och sedan fröna, bara det att jag har glömt vilken som var vilken då de kom ut ur ugnen.

Linda

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *