Kallrökt lax med jordgubbar, rödlök och gräddfil – Vad tror ni om det?

Jag fick den här rätten hos min vän för några veckor sen. Det verkade lite underligt med jordgubbar till lax, MEN kombinationen är magisk, det söta mjuka hos jordgubbarna tillsammans med den saltiga i laxen. På det fint hackad rödlök och syrlig gräddfil. Jag har ätit den här rätten två gånger den här veckan.
Min moster har varit här några nätter och arbetat på Blås & Knåda. Det är hon som gjort fatet som laxen ligger på som jag verkligen använder till allt. Receptet är ett ungefärligt recept.
Du behöver (för 2-4 pers)
1 paket kallrökt lax
1 citron
½ rödlök
2 dl gräddfil
½ l jordgubbar (knappt en kartong)
ev gräslök
Gör så här
Lägg upp laxen på fat och lägg citronklyftorna ovanpå. Finhacka rödlök, skiva jordgubbarna och häll upp gräddfil. Klipp över lite gräslök.
Vi åt, drack vin och pratade. Jag fick ett litet keramiskt ljushus av min moster. Hon kom ihåg att jag har pratat om Hisako Mizuno Jonssons hus sedan länge för jag tycker de är så fantastiskt stämingsfulla. De finns på blås & knåda i flera olika utföranden. Se nedan, magiskt vackra eller hur!!!

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *