Fotografiska och Sonjas Grek på en och samma kväll

Igår kväll var jag ute på galej med min moster och några till. Vi var på Fotografiska och tittade på Sally Manns verk. Jag kände inte till henne och blev helt tagen av hennes bilder på döda kroppar och hennes fascinerande bilder på barnen. Så värt att gå och se hennes verk. Utställningen med hennes bilder finns på Fotografiska till 30 september.
Min älskade moster som alltid varit så rolig, kreativ, ungdomlig och underbar.
De har även soft utehäng på Fotografiska med livemusik, bar, lite mat och härligt stora glasstrutar. Det är tydligen där man ska hänga om man är inne och cool. Vi skulle dock äta och de stängde för mat vid 21.
Perfekt sällskap är Aoch O då man äter. Hade en sån trevlig kväll med Erik, Natalie, min kära moster och Natalies mamma.

Souvlaki på fläskfilé, oxfilé och lamm med tzatziki och på sidan rostad potatis. Så otroligt gott!
Vi gick vidare till Hermanns, som jag älskar. Men de stängde också precis då vi kom, så vi strosade vidare till Nytorget och lite runt och bestämde oss för Ciao Ciao, men tror ni inte att de också stängde precis då vi kom. Vi hamnade till sist på Sonjas Grek och det var så god mat där. Jag har hört från andra att det ska vara en av Stockholms bästa greker. Jag åt Souvlaki med tzatziki och till det Jacob’s Creek Shiraz. Det blev en så mysig helkväll med mysigt sällskap.
Vi delade på en flaska Jacob’s Creek. Shiraz är verkligen min favoritdruva alla kategorier. Har druckit nästan uteslutande australiensiska shirazviner under de senaste åren.

Linda

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *