Sallad på färskpotatis, parmesan och jordgubbar

Det här gjorde jag i helgen och det blev gott! Är det något jordgubbar INTE passar till? Nä, jag tror inte det. Jag tycker smaken och saftigheten i jordbubbar ’gifter sig’ mycket bra med kött faktiskt. Det blev alltså färdigmarinerad (smokey BBQ) Nötytterfilé med färskpotatissallad. Lite aioli, bea eller annan sås hade nog passat till. Annars perfekt!
Du svänger lätt ihop potatissalladen så här
Du behöver
1 kg färskpotatis (knappt)
0,5 l jordgubbar (drygt)
2 msk fin olivolja
2 msk dillkvistar
0,5 dl parmesan
Flingsalt, svartpeppar
Gör så här
Koka potatis med lite salt. Cirka 20 minuter. Svalna av och dela dem sedan på mitten. Knipsa av dillkvistar och hyvla parmesan. Ansa och dela jordgubbarna. Blanda allt. Strössla lite flingsalt över och peppra lätt.
Har inte testat nötytterfilé tidiagare, den här var saftig och smakrik. Tröttnar aldrig på bbq smaken.

Linda

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *