Mys och bus på Fjäderholmarna

I lördags bar det av med båt till Fjäderholmarna, rätt så spontant. Bestämde med kompis till mig på morgonen att vi skulle ut. Så vid 11 hämtade hon och hennes söner upp mig och Annie och så tog vi båten från Nacka Strand (tar bara 5 minuer till Fjäderholmarna därifrån). Fjäderholmarna är, för er som inte bor i Stockholm, den skärgårdsö som ligger närmast city, tar bara 20 minuter inne från stan med båt.
Det är en sån skön liten ö som är väldigt barnvänlig. I sommar har de två teaterföreställningar för barn som går på dagen, men vi hann inte se någon. Vi hade fullt upp med att prova hängmatta, busa, fika osv.
Vi åt på restaurang (finns flera stycken) vid vattnet. Ett lite större utbud hade varit bra, men vad 17 det gick ner!
Barnen busade som bara den. Finns en lekplats och en mängd hantverkarbutiker på ön med keramik, trä, smide och glas. Man kan titta hur de blåser glas till exempel. Barnen älskade träbutiken där de kunde känna på allt.
Fika med Cecilia och busungarna Sebastian och Alexander
Precis då vi skulle hem så hittade vi ett så fint ställe som måste vara relativt nytt. Tror det hette Röda Villan. Man kunde sitta och fika/äta/ta glas vin med världens utsikt och det fanns små ställen utplacerade överallt, så man kunde välja om man ville sitta lite ostört eller mer socialt. Innan jag fick barn så har jag varit på Fjäderholmarna två gånger på kvällstid och det är magiskt att se solnedgången, äta rökta räkor och dricka vin här och sen ta båten tillbaka.
I väntan på båten hem mutade vi med glass. En supertrevlig dag med en fin vän och hennes underbara små pojkar. Så fin dag!

Linda

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *