Är det dags för en Lynchburg Lemonade?

Är det dags för en Lynchburg Lemonade?

Är det dags för en Lynchburg Lemonade? Fyllig apelsin, lätt rökig och vaniljig Bourbon och en skjuts av citron. Smakrikt och gott. Traditionellt görs en Lynchburg Lemonade på Jack Daniels. Det är nämligen så att Jack Daniels görs i just Lynchburg. Jag är normalt inte mycket för Bourbon varken som den är eller i drinkar. Men här blir det riktigt lyckat. För att förhöja smaken av apelsin så lägger man ner några skivor torkad apelsin.

Är det dags för en Lynchburg Lemonade?

Att torka citrusskivor är lätt och de håller hur länge som helst då de har torkats. Så fint i drinkar och som dekoration till allt möjligt. Så gör en omgång att ha till hands hemma.

Torkad citrusfrukt

Sätt ugnen på 50-100 C. Skär tunna skivor av apelsin och andra citrusfrukter. Lägg på galler ett plåt med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen och låt torka i ca 4 timmar. Stäm av emellanåt så att de inte blir för mörka. Då fruktköttet har torkat helt så är det klara. Ta ut och låt svalna. Förvara i burkar.

Så då tar vi receptet. Du kan självklart testa att byta ut bourbon mot Whisky. Men tänker mig att Bourbon ändå blir allra bäst.

Skön helgdrink med lite försnacks till. Vad händer i helgen? Det är min barnhelg och min äldsta dotter spelar viktigt innebandymatch både lördag och söndag. Vi ska köra lite bowling och även träffa barnens gudmor.

Det är nog allts om hinns med innan det är måndag. Men måndag längtar jag samtidigt efter. Har vän med bebis på besök då och det var så. länge sedan vi sågs så det ska blir kanon att äntligen få prata och umgås lite, och klämma lite på bebisen.

Hoppas att ni också får en ljuvlig helg. Kan rekommendera er att se filmen Comedy Queen, om ni inte redan har sett den.

Lynchburg Lemonade (1 drink)

  • 4,5 cl Bourbon
  • 3 cl Cointreau
  • 3 cl citronsaft
  • Sprite (eller 7 Up)
  • Is
  • Torkade apelsinskivor

Gör så här

  1. Lägg i is i ett highball glas.
  2. Tillsätt Bourbon, Cointreau och citronsaft.
  3. Lägg i några torkade apelsinskivor.
  4. Häll i Sprite. Rör om.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *