Räkpizza, squashpizza och pestopizza i munsbitar

Pizza med rom, crem fraiche, rödlök, dill, räkor

Munsbitar eller pizza i miniformat. Vi har Squashpizza med parmesan, pestopizza med pinjekärnor och inte minst räkpizza med rom och dill, som ni ser på bilden ovan. Vem kan motstå dessa? Mingla hemma med familjen. Det här kan t o m bli en hel middag för de är alla farligt goda.

Squashpizza med parmesan

Squashpizza med parmesan och italiensk salladskrydda. Gör den antingen som en hel pizza eller i munsbitar. Det är tunna skivor squash, bara lätt vändna i olivolja.

Pestopizza med pinjenötter

Pestopizzan med pinjenötter till ett glas bubbel blir helt perfekt istället för snacks som chips och nötter. Salt och gott. Går blixtsnabbt att göra dessutom. Jag använder alltid färdig pizzadeg till dessa tre varianter, eller smördeg. Eftersom de är lite olika i storlek så är det svårt att säga hur mycket det ska vara av ingredienserna så det är lite ’känna efter’ principen.

Munsbitar eller pizza i miniformat. Vi har Squashpizza med parmesan, pestopizza med pinjekärnor och inte minst räkpizza med rom och dill. Här kommer alltså recepten. Ni får höfta lite med mängderna beroende på storlek på pizzadegen osv.

Squashpizza med parmesan

  • Färdig pizzadeg/Färdig smördeg
  • 1 liten squash
  • ½ msk olivolja
  • 1 dl parmesan (eller mer, smaksak), fint riven
  • 1/2 tsk Italiensk salladskrydda

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 C
  2. Skär squashen i tunna skivor
  3. Blanda runt skivorna med olivoljan
  4. Lägg ut degen på bakplåtspappersklädd plåt. Lägg ut squashskivorna över hela rundeln, de kan gärna ligga tätt.
  5. Pudra över italiensk salladskrydda. 
  6. Strössla över parmesan
  7. Sätt in i ugnen tills den fått gyllenbrun färg och blivit lite krispig i kanterna.
  8. Skär upp i lämpliga munsbitar
  9. Ät direkt!

Pestopizza med pinjenötter

  • Färdig pizzadeg
  • Pesto
  • Parmesan (fint riven)
  • Pinjenötter (Lätt rostade i panna)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 C
  2. Lägg ut degen på bakplåtspappersklädd plåt.
  3. Bred på pesto över hela ytan.
  4. Strössla över parmesan
  5. Sätt in i ugnen tills den fått gyllenbrun färg och blivit lite krispig i kanterna.
  6. Ta ut och fördela pinjenötterna över. Tryck till dem lite så de fastnar.
  7. Skär upp i lämpliga munsbitar
  8. Ät direkt!

Räkpizza med rom och creme fraiche

  • Färdig pizzadeg
  • Creme fraiche (dels till att fördela över botten, dels som topping)
  • Parmesan (fint riven)
  • Räkor
  • Rom
  • Dill
  • Rödlök (hackad)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 C
  2. Lägg ut degen på bakplåtspappersklädd plåt.
  3. Blanda ihop Creme fraiche och parmesan
  4. Bred ut över degen.
  5. Sätt in i ugnen tills den fått gyllenbrun färg.
  6. Ta ut. Låt svalna något. Klicka på en klick creme fraiche, Lägg på räkor, lite rödlök och en kvist dill.
  7. Skär upp i lämpliga munsbitar
  8. Ät direkt!

Lättfixat mys!

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *