Restaurang Allegrine

Restaurang Allegrine Stockholm

På Kammakargatan här i Stockholm hittar man den franska Restaurang Allegrine som drivs av Danyel Couet. Där var jag en sväng i helgen. Tog en liten Gaufrette med stenbitsrom, syrad grädde och dillpulver. Så fräscht och gott. Mitt sällskap tog Steak Tartare med hyvlad anklever och krispig tryffel brioche. Jag som inte ens gillar steak tartare tyckte den var helt oemotståndlig. Om ni undrar vad jag drack till så dricker jag nästan alltid Sancerre om det är vitt vin, eller Chablis.

Pilgrimsmussla med vitsoja och korianderolja

Lyckades också få ner den här pilgrimsmusslan i vitsoja och med korianderolja. Underbar. Gillade den glada och varma servicen på Allegrine. Väldigt avslappnat och mysigt. Tycker om att den ligger lite på sidan av, det känns som ett ställe man slinker in på.

Den här veckan tänkte jag tipsa ikapp med de restauranger jag varit på senaste tiden. Jag är ju lite sjukt besatt av att besöka nya restauranger, nya upplevelser. Bland det mysigaste som finns är att äta god mat med ett gott vin och prata bort en kväll. Om ni har något bra restaurangtips så snälla berätta!


Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *