Snabba glutenfria brödbullar

Snabba glutenfria brödbullar

Snabba glutenfria brödbullar med filmjölk och bakpulver. Så ingen jäsningstid utan bara röra ihop och in i ugnen en sväng. Frukosten fixad på ett kick. Jajamänsan.

Lovade, på Instagram, att ni skulle få receptet ikväll. Det blev lite sent. Barnvecka och inte en enda lugn sekund, på riktigt. Jag har tagit barn till dans, verkligen sprungit till affären för att storhandla medan de var på dans, hem och fixa lunch, iväg till innebandymatch för min äldsta, hem igen och fixa tacos. Det var lördagen. Idag, söndag, har vi bakat dessa bröd, ätit en lång härlig frukost med smoothies och pressade blodapelsiner. Efter det åkte vi in till stan och gick på Medeltidsmuseet, ett av mina favoritmuseum. Vi tog en sväng förbi Skeppsbro Bageri som drivs av Håkan Johansson som blev Världsmästarbagare (2014). Allt är ekologiskt och allt mjöl mals på plats. De har fantastiska bullar och croissanter, bara så att ni vet.

Kom ihåg att alla havregryn inte är glutenfria. De kan ha odlats, skördats, transporterats, malts och paketerats med andra spannmål. Så se till att köpa glutenfria havregryn. Det står på paketen, ofta väldigt tydligt. Spelar det ingen roll för er om det blir helt glutenfritt eller inte så kan du självklart ta vilka havregryn som helst.

Glutenfria degar blir ofta lösare i konsistensen, så även denna. Så inget är fel med den. Det löser sig i ugnen och efter. Låt gärna bullarna ligga lite efter att de kommit ut ur ugnen.

Snabba glutenfria brödbullar

  • 2 dl havregryn
  • 1 dl bovetemjöl
  • 1 dl fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 50 g smör
  • 4 dl filmjölk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°
  2. Rör ihop alla torra ingredienser.
  3. Skär små bitar av det kylskåpskalla smöret. Nyp ihop smöret med fingrarna så att den nästan går ihop.
  4. Tillsätt filmjölken. Blanda ihop.
  5. Gör ca 8 bollar.
  6. Grädda i ugnen ca 10 minuter.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *