Gin och Tonic med gurka och svartpeppar – Sommar

 Gin och tonic med gurka och svartpeppar sommar drink cocktail

Gin och Tonic med gurka och svartpeppar – Sommar! Det här känns som sommarens drink. Jag är i alla fall helt såld. En helt vanlig gin och tonic med rätt mycket gurka och ett drag av svartpepparkvarnen. Färdigt. Jag har även testat att dra en klyfta citron utmed kanten på glaset och det blev kanoners.  

Gin och tonic med gurka och svartpeppar sommar drink cocktail

Gin och tonic med gurka och svartpeppar blev min upptäckt då jag skulle ha middag med 6 toppchefer från Nestlé för drygt en vecka sedan hemma hos mig. Jag skulle ha en fördrink och hade bestämt för att göra en drink på Chambord (björnbär/hallonlikör).

Köpte Chambord och hade hittat ett recept på en drink som lätt rätt. Men precis innan jag testgjorde den och gick över till Jessica för att hon skulle provsmaka den så gick det upp för mig att den inte alls skulle bli särskilt god. Kvällen innan den stora middagen och lätt panikslagen sprang jag över till Jessica. Kunde inte tänka en enda kreativ tanke. Det var då Jessica föreslog denna. Enligt henne är det en känd drink som varit populär länge. Tydligen hänger man inte med längre. Jag har aldrig sett den. Så jag drog till med den på middagen och den gjorde storsuccé hos alla toppchefer från Nestlé. De skulle alla göra den i sommar och var helt lyriska. Så nu är det er tur. Har ni inte testat den så bara gör det!

Gin och tonic med gurka och svartpeppar (per drink)

Is

4 cl Gin (jag använde Bombay Sapphire)

tonic (jag använde Scweppes)

gurka, dra skivor på längden med osthyvel

En gnutta nymald svartpeppar

Börja med att lägga i rätt mycket is i ett glas. Lägg i gurkan, häll i gin, toppa upp med tonic. Dra ett drag med svartpepparkvarnen över. 

Ps. Testa gärna att dra med en klyfta citron utmed hela kanten av glaset. Blir så gott med den lätta citronsmaken.

Solig Helg på er!

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *