Vegansk avokadoburgare – Mättande snabbmat

Avokadoburgare avoburgare avocadoburgare meat free monday

Vegansk avokadoburgare med massa gott. Avokadoburgare är det nya svarta. Istället för bröd så tar du helt enkelt en avokado och delar på mitten. Mer glutenfritt och veganskt kan det väl inte bli. Kan det överhuvudtaget bli enklare? Det blir på det sättet också så mättande. Sa jag att det också blev dundergott? Mellan avokadodelarna en quinoaburgare på bönor, ärtor och gryn. Den är en nyhet från Risenta som jag fått testa. En mix där du enbart tillsätter vatten. Perfekt idag då jag fortfarande är mer än mör efter att ha jobbat och stått upp hela helgen på Lakritsfestivalen. Väldigt frasig och god.  

Avokadoburgare avoburgare avocadoburgare meat free monday

Picklade snabbt lite rödlök. Hade ingen ättika hemma så tog äppelcidervinäger och det blev hur bra som helst. Så jag tänkte att ni skulle få receptet här med en gång. Svängde ihop en sweet chili sås med ifraiche också. Det går såklart lika bra med vanlig yoghurt eller creme fraiche. 

Sweet chilisås

1/2 dl ifraiche 

2 msk sweet chilisås

Rör ihop

Snabbpicklad rödlök

1 rödlök, skuren i tunna ringar

1 dl äppelcidervinäger 

1 dl vatten

1/2 dl socker

1/2 tsk salt

Häll i alla ingredienser i en glasburk och rör om. Låt stå någon timma, gärna över natten. 

Montera burgaren med massa sås och rödlök emellan. Ät och förundras över hur gott det är och hur mätt man blir av detta lilla underverk. 

Linda

4 kommentarer

    • Ja, blev förvånad hur mättande det var, och gott:-) Kram tillbaka till dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *