Veckomeny barnfri vecka och äpple- och chevreflarn

Veckomeny

Vegansk avocadoburgare fixas på nolltid; Thaisallad med urgod dressing, kyckling och cashews är fräsch och har allt i en sallad; Äpple- och fläskfilégryta med massa smak; Fredagsmys blir dessa fisktacos med mango- och chilisalsa. Där har ni veckans meny på en vecka då jag inte har barnen. Lite mer vuxeninriktat, även om de gillar speciellt t ex fisktacos.

Är ’barnfri vecka’ ett bra uttryck? ’Fri’ är ett så positivt ord och det blir som att det är något positivt att vara utan sina barn. Har ni något bättre uttryck? Jag älskar mina barnveckor, att ha dem hos mig. Är väldigt trött i slutet på dessa veckor av att ensam hantera hämtning och lämning, all matlagning, disk, tvätt, aktiviteter, läggning, läsning, läxor osv och samtidigt arbeta 100%. Men det är så ljuvligt att umgås med dem, sådan ynnest. 

Vad innehåller din vecka? Min vecka blir föräldramöte för min yngsta; presentera Schoolsoft-verktyget för sjuornas föräldrar på den skola jag jobbar på onsdag; träning med Lofsan i Sickla på tisdag och AW med kollegor på fredag och inte minst är jag bjuden på frukost på stan med en vän under helgen. Tror att jag kommer hinna med ett roligt event som är lite annorlunda mot det jag brukar gå på också. Ni anar inte hur många event jag har tackat nej till nu under hösten, cirka 12 stycken så här långt. 

Så här kommer veckans menyförslag, hoppas ni gillar!

Veckomeny

Vegansk avocadoburgare

Thaisallad med kyckling, cashews och picklad rödlök

Äpple- och fläskfilégryta

Fisktacos med mango- och chilisalsa

Om ni har någon variant på de rätterna så berätta gärna. Fisktacos verkar alla har någon god variant av. Så roligt att variera sig. Blev grymt sugen på fisktacos nu. Brukar ni göra fisktacos?

apple-och-chevreflarn-med-timjan-och-en-harlig-kram-pa-vit-choklad0

En dessert som är vansinnigt god är äpple- och chevreflarn med en kräm på vit choklad. Den går alltid hem. Höstmysig sötsak som är rolig i kombinationen av smaker. 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *