Populäraste desserten till påsk – Kaninrumpa i choklad

påsk superpopular-kanindessert0

Kaninen som dykt med huvudet ner i jorden är en chokladig upplevelse med en botten av chokladpudding blandat med grädde, eller, om du vill, gör en chokladmousse. Ett av mina populäraste recept. Lovar att den kommer bli populär till påsk. Här nedan ger jag receptet på chokladpuddingsversionen. Sedan smulas Oreokex och strösslas som jord. Ovanpå den lilla kaninrumpan av sockerkaka och lilla svansen minimarshmallows. Fötter av vit choklad och en del av den färgad rosa. Vips har du den roligaste, gulligaste, sötaste, godaste och mest uppskattade desserten någonsin.  

påsk superpopular-kanindessert0

Du kan t o m förbereda hela desserten och ställa in den i kylen några timmar innan servering. Det klurigaste med den här är verkligen fötterna. Höll på att krevera just på dem. För det första var det grymt pilligt, sedan när jag skulle lägga på dem mot kaninrumpan så smälte de väldigt fort. Som tur är så gjorde jag extra många fötter. Lite svinn på fötter, men så värt det!

Ok, så, så här gör du kaninrumporna och jorden. Du börjar med chokladpuddingen så den hinner stelna till innan du lägger på kaninrumporna.

Lyxig chokladpudding  (för 4 port)
Chokladpuddingspulver  + mjölk för 2 port
1 dl grädde
6 Oreokex
 
Gör så här
1. Ta isär sådär 6 Oreokex och skrapa bort det vita (det behöver du inte).
2. Krossa kexen i en mortel/matberedare/för hand (De här momenten gör barnen mer än gärna).
3. Blanda till 2 portioner chokladpudding, enligt instruktion på paketet. Då du vispat ihop det så låt stå i bunke och tjocka till sig något medan du vispar grädden mjukt. Vänd ner grädden och sist kaksmulorna.
3. Häll upp i serveringsglasen. Ställ in i kylen någon timma så det får stelna till.

Kaninerna (4 st)

Rumpan

4-8 st muffins

4 st minimarshmallows

vit choklad

riven kokos

Fötter

vit choklad

röd karamellfärg

Dekoration

Solrosskott

färgglada godisägg

Gör så här

Rumpan

  1. Gröp ur muffins med ett kuljärn. Då blir de sådär runda. Beroende av storlek på muffins så kan det gå att få ut två stycken ur en muffins. Rulla dem lite lätt mellan handflatorna så att de blir runda i formen. 
  2. Smält vit choklad. Pensla på vit choklad på muffinsbollarna och minimarshmallows. 
  3. Doppa i riven kokos.
  4. Fäst minimarshmallows på muffinsbollen så att den blir svansen på rumpan. Om den behöver fästas så använd lite smält vit choklad till det. 
  5. Låt torka och stelna till på bakplåtspapper. 
  6. Lägg kaninrumpan försiktigt i serveringsglasen. 

Fötterna

  1. Smält vit choklad. 
  2. Häll över en del av den vita chokladen till en liten skål och droppa i lite röd karamellfärg så att chokladen blir rosa. 
  3. Använd spritspåse till den vita samt rosa chokladen. 
  4. Spritsa ut fötter med den vita chokladen på bakplåtspapper. Spritsa gärna ut många fler än du behöver. Låt stelna. Ställ ut dem på balkong, i kylen eller frysen för att de ska stelna snabbare. 
  5. Gör ett ytterst litet hål på den rosa spritspåsen och spritsa ut 3 små punkter och en större ovalliknande punkt, se bilderna ovan. Låt stelna. 
  6. Ta försiktigt upp fötterna och luta dem mot kaninrumporna så att de ger intryck av fötter. 

Dekorera

Dekorera med solrosskott och färgglada godisägg. 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *