Restaurang Kasai Stockholm – Makalöst

Kasai. En alldeles makalös upplevelse. Eller vad sägs om GARLIC ALBACORE// Japanese mushrooms, truffle & soy butter sauce. Så står det på menyn för denna fantastisk rätt som fullkomlig smälter i munnen. Den lenaste tonfisk sashimi. Vi var mållösa. 

Restaurang Kasai i Stockholm är verkligen en helt makalös upplevelse. Det var dags för att fira min vän Lena som fyllt år. Som vanligt så tar vi andra två, som inte fyller år, ut födelsedagsbarnet på hemlig restaurang. Med denna trio så har vi en förkärlek för asiatiskt. Den här gången hade vi två en enda önskerestaurang, Kasai. Roligt att vi hade tänkt precis samma. Jag ansvarade för att boka. Så från början av december har jag försökt få bord. Kasai är minst sagt en fullbokad restaurang. Fredagen 13 januari kl 17 fick jag äntligen ett bord för oss tre. 

Allt är så vackert på Kasai. Vi fick ett suveränt bord med kuddar och som ett eget bås. Ångrar att jag inte fotade det. Så mysigt. Personalen är gulliga och proffsiga på samma gång. Varje gång det kommer ett nytt sällskap som ska äta så ropar hela restaurangpersonalen VÄLKOMNA på japanska. Man får stämma in om man vill. Dessa tabletter ovan är handdukar som du lägger i vattnet så vecklar de ut sig. Ser lite smått perversa ut då de växer, vilket bara förhöjer stämningen. 

Det är ett share-food-koncept där man tar in flera rätter som man delar på. Här Jumbo softshell crab roll, chili tobiko, cucumber, yuzu aioli.  Allt smakar så mycket så utsökt att man vill äta för evigt. Vi tog in cirka sex rätter. En av dem filmade jag med mobilen och lade ut på min Instagram #matstugan . Missa inte att titta på den otroliga rätten på filmen jag lade upp på Instagram. Otrolig asiatisk gryta med allt.

Här: Wasabi tuna poké  – avocado, kaiso, arare, ponzu . Tonfisken är gömd i mitten. 

Vi gick igenom alla de restauranger vi varit på och konstaterade att Kasai nog faktiskt är den bästa vi varit på. 

Stark rekommendation

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *