Kokpunkten – Sveriges första actionbad

Kokpunkten Västerås bada barn aktivitet barnaktivitet

Vattenrutschkanor av alla slag, vattenbio, bubbelpooler, tunnlar med vattenströmmar, varm utekälla och klätterväggar. Kokpunkten i Västerås är ett ställe där du och barnen kommer spendera massa roliga timmar. Vi var där för några veckor sedan och jag trodde vi skulle spendera sådär 2 timmar där, men vi åkte på morgonen och var inte hemma förrän på kvällen. Det var inte frivilligt barnen lämnade Kokpunkten inte. 

Annie och jag körde Double Racer om och om igen. Den är från 7 år och det går snabbt som bara den. Magda kallade den Zebrarutschkanan. Hon var för liten för den men åkte Insideout med mig på däcken. Den är egentligen även den från 7 år men om man åkte med så fick även mindre barn åka den, så Magda och jag åkte på däcken om och om igen. En riktig favorit!

Kokpunkten Västerås bada barn aktivitet barnaktivitet

Deras största rutschkana Boomerang sparar vi till nästa gång då den är från 12 år, men jag var grymt sugen på att testa den. 

Kokpunkten Västerås bada barn aktivitet barnaktivitet

Bassängen som ligger på samma plan som barnlandet är rätt grund på många ställen och här ville barnen vara mest hela tiden förutom då vi åkte rutschkanor. Här finns klättervägg, vattenbio, fontäner, bubbelpooler, virvlar och allt möjligt roligt och de bottnar på flera ställen. En sak som jag gillade skarpt med Kokpunkten var att det kändes rymligt trots att det var många där. Till vissa rutschkanor var det kö, men det gick snabbt i köerna. 

Kokpunkten Västerås bada barn aktivitet barnaktivitet

Det finns något för alla här. Barnlandet spenderade barnen mycket tid på. Där finns en rolig rutschkana för mindre barn, under 7 år. Det sprutar små fontäner som barnen kan springa genom, vattnet är skönt varmt och grunt.

Kokpunkten Västerås bada barn aktivitet barnaktivitet

Precis intill ligger restaurangen med stora fönster ut mot vattnet. Du köper fika eller lunch i kiosken intill och sitter i badkläderna och äter. Du visar bara ditt armband och betalar när du lämnar Kokpunkten. Maten hade kunnat vara bättre dock. Det var för mycket sås och barnen kunde inte äta upp sin mat, pasta med pesto. 

Kokpunkten Västerås bada barn aktivitet barnaktivitet

Har lovat Magda och Annie att vi ska åka hit igen. De tyckte Kokpunkten var himmelriket. Sådan lyckad dag! Så vill du ha en heldag med aktiviteter så rekommenderat vi varmt Kokpukten. 5 badankor av 5 möjliga badankor. 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *