Grillade majskolvar med manchego och kryddor

majs med majonnäs och riven ost

Bland det godaste som finns är grillad majs med kryddad majonnäs och massa riven ost som får halvsmälta på den varma majsen. Alltså himmelriket. Jag skar upp dem för att de skulle vara lättare att äta för barnen och för att de var en del av grillmiddagen då min lilla brorsdotter var här. Hon sa att det var det godaste hon hade ätit. När en tonåring säger det, då är det händerna upp och hjulning. 

 Marinerad kyckling färskpotatis

Till blev det en favorit marinerad kyckling där kycklingen fått ligga i en härlig blandning av bbq sås, honung, sweet chili sås med mera. En annan favorit är grillad färskpotatis på spett. Du kokar hel enkelt potatisen så gott som klar. Låt grillspetten ligga i vatten i sådär en timma innan så de inte brinner upp på grillen. Pensla på lite olja och lägg på grillen så de får färg och yta. 

Men nu till stjärnorna: Majskolvarna

2 majskolvar

½ dl majonnäs

½ tsk rökt paprikapulver

½ lime, saft

½ dl riven manchego (eller parmesan)

Gör så här

  1. Blanda majonnäs med rökt paprikapulver och limesaft.Ställ åt sidan. 
  2. Ta bort ’skägget’ på majskolvarna och vik bak blasten och knyt ihop med snöre. Fyll en stor kastrull med vatten och koka upp, lägg i kolvarna. De ska täckas helt av vatten. Förkoka majskolvarna i ca 6 minuter. Ta upp och lägg åt sidan. Det här kan du göra flera timmar innan. 
  3. Ca en halvtimma innan lägger du blasten på majskolvarna i vatten (så de inte brinner upp på grillen). 
  4. Pensla på lite olja eller smält smör och lägg dem på grillen, lite ut på kanten.
  5. Grilla ca 15 minuter tills kornen lossnar lätt då du drar i dem. 
  6. Pensla på/rulla dem i rikligt med majonnäsen medan de är varma. 
  7. Strössla på osten.

majs med majonnäs och riven ost

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.