Parmesanpanerade kotletter med somrig sallad

Panerad parmesan karrè salad med jordgubbar och avokado

Kotletter panerade i parmesan och ströbröd ger en härlig smak. Till det en somrig sallad på jordgubbar och avokado. Mättande, somrigt och snabbfixat. Det här var ännu en av rätterna vi åt under ölandsdagarna och den gick snabbt att göra och alla tyckte om den. 

Parmesan panerade kotletter sallad med jordgubbar avokado

Receptet är baserat på 4 personer. När det är mindre barn med och äter så räcker det med fyra kotletter, men är det vuxna så lägg till några kotletter. Mina barn äter i alla fall inte en hel kotlett var. Dubbla då paneringen, dvs mängden parmesan och ströbröd. 

Kotletter panerade i parmesan (4 pers)

4 kotletter med ben

smör

1 dl ströbröd

1 dl parmesan, fint riven

salt, nymalen peppar

Några basilikablad

Gör så här

  1. Stek kotletterna i smör några minuter på varje sida. Salta och peppra
  2. Blanda ströbröd och parmesan med lite salt och nymalen peppar. Häll på ett fat. 
  3. Vänd runt kotletterna i paneringen och stek i ytterligare några minuter i smör på alla sidor så det får färg. Lägg i basilikabladen och låt dem steka med.

Sallad

Hjärtsallad

2 avokado, i bitar

8-12 jordgubbar, i skivor

½ kruka persilja (eller ½ kruka basilika)

½ silverlök, tunt skivad

1 msk citronsaft

2 msk olivolja

salt, nymald svartpeppar

Riv bladen från hjärtsalladen och blanda med övriga ingredienser. Blanda ihop citronsaft, olivolja, salt och svartpeppar och häll över salladen. 

Salladen är baserad på ett recept från ICA

Linda

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *