3 goda sallader – Mat till utflykt

Matiga sallader, fräscha sallader, vegetariska och veganska sallader att ta med på utflykter oberoende av årstid. Vi i vår lilla familj älskar utflyktsmat. Så här är mina och barnens favoriter att ta med på utflykter. 

picknicktips-rostad-potatis-och-sotpotatissallad0

Rostad sötpotatis och sötpotatissallad är makalös god. Ta med lite feta och skinka på sidan som du blandar ner precis vid serveringen så blir det en matigare sallad. Inte nödvändigt med lite extra gott.  

pastasallad-med-pesto0

Pastasallad med pesto är en höjdare att ta med på utflykter. Extra god med solrosfrön och krämig med lite crème fraiche. Jag är riktigt svag för pastasallader till utflykter, men tänkte i sommar försöka hitta lite alternativ till pastan för utflykter. Pastasallader är lite ’man tager vad man haver’. Du hittar alltid något i kylen och skåpet som passar till en pastasallad. 

varm-pastasallad1

Sallad med rostade hasselnötter, apelsin, avocado och en ljuvlig dressing med apelsin ger den här salladen en fantastisk smak.  Tillsätt kassler eller skinka eller något vegetarisk alternativ för att få den matigare. Ännu en pastasallad alltså, men de tär ju så gott. 

Vi ska ha picknick på lördag med min systerdotter, min bror och hela hans familj på Gärdet här i Stockholm. Vad det blir får ni se. Jag vet inte själv allt för vi har delat upp det. Min del är att ta med bröd och fika. Så jag ska baka lite gott picknickbröd och lite kakor tänkte jag. Så det är lite att stå i idag och imorgon minsann. Imorgon tänkte jag att ni skulle få lite tips på sött på utflykter. 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *