Snabbglass på bär

Snabbglass

Fixa glass på snabbast möjligaste sätt med massa bär, creme fraiche eller grekisk yoghurt, lite florsocker och en mixer. Det blir gudagott och en perfekt avslutning på en middag eller helt enkelt som en mellis. Kom bara ihåg att servera omedelbart för det smälter lika snabbt som du svänger ihop hela härligheten. 

Det blir ett mellanting mellan iskall smoothie och glass det här. Alldeles lagom efter en mäktig middag, eller bara sådär mellan alltet för att återfå energi. Bra med en riktig skjuts av bär. Det finns massor med hallon och blåbär nu så frys in och använd till glass, smoothies och paj.  

Snabbglass (4 port)

100 g frysta blåbär

100 g frysta hallon

1 – 1½ dl florsocker

2 dl creme fraiche eller grekisk yoghurt

Börja med att ställa in serveringsskålarna en bra stund innan i frysen eller kylen. Mixa ihop bär och florsocker lite snabbt. Tillsätt crème fraiche/yoghurt och mixa snabbt ihop allt. Häll upp i kalla serveringsskålar och servera direkt.  

Linda

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *