Ölands djurpark – Pirate Island

Ölands djurpark Pirate Island

15.000 kvadratmeter vattenland med oräkneliga rutschkanor i olika storlekar, sprutande vatten, tunnor och ett djup på mellan 0.7 m till 1.2 m gör Pirate Island till perfekt för barn. Här hängde vi också hela dagen igår. 

DSC_0344

I biljetten för Ölands Djurpark ingår Pirate Island  som är ett 15.000 kvadratmeter stort vattenland. En tvådagars biljett till Ölands Djurpark kostar 450 kr per person (gratis för barn under 1 m). Vi utnyttjade verkligen de biljetterna då vi var där från sådär 10 på morgonen till 18 på kvällen båda dagarna. Barnen gick motvilligt hem vid 18 efter att ha tjatat till sig att få åka några karuseller till eller ta ett till dopp i vattnet. Pirate Island är ett av Sveriges största interaktiva vattenland med temperat vatten. Även om det var mycket folk där på eftermiddagen så kändes det inte alls trångt för det är så stort.  

Pirate Islands Öland 1

Annie och Magda älskade Pirate Island och åkte rutschkanor, plaskade runt, gungade på gungorna och testade, ja, allt. 

DSC_0361

Första omgången bad tog vi på morgonen, då var vi nästan själva där. Vid omgång nummer två var det mycket folk där, men det är så stort att det inte känns trångt. 

Så härligt stort vattenland där man kan vara länge. Runt omkring vattenlandet finns det massa solstolar utställda och bord där man kan sitta och äta medhavd fika eller lunch. Det finns givet också kiosk där du kan köpa allt från glass till pommes, burgare, dricka, kaffe till vattenleksaker. 

DSC_0382

DSC_0379

Magda vill ju aldrig gå upp när hon väl kommit ner i vatten. Hon har ingen brytpunkt när hon väl kommit ner i vattnet.  Annie fryser lätt och vill upp efter ett tag, men Magda hon fryser aldrig, inte ens då hon är blå om läpparna. 

DSC_0377

Hon blev modigare och modigare. Jag badade också och åkte de flesta vattenrutschkanor även om jag ligger i lä när det gäller Annie, hon åker allt. 

DSC_0350

Skön dag och däremellan så tog vi en omgång karuseller och hann med att titta lite mer på aporna, lejonen och andra djur. Barnen var så så trötta på kvällen.

Tack för oss bästa Ölands Djurpark vi har haft det så roligt och avkopplande hos er. Kanske att stugorna skulle kunna ha en liten liten ugn, fungerande tv, en flugsmälla som inte är sönder och lite skönare sängar. Men det vägdes upp av hur roligt det var inne på Ölands Djurpark, Dinosaurielandet och Pirate Island samt att se djur från savannen som strutsar gå omkring precis utanför dörren, barnen få plocka strutsfjädrar vid savannen direkt utanför vårt hus och att det var så lätt att småprata med andra och att barnen fick vänner direkt. 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *