Frosé – Fryst Rosé – Drink

Frosé frozen rosé strawberry syrup lemon juice

Frosé, fryst rosé. Läskande och roligt sätt att dricka rosé på. Verkligen mitt nya sätt att dricka rosé. Istället för att ta med en flaska rosé när jag skulle till Jessica på middag igår kväll så tog jag med en flaska fryst rosé, och lite preppad med jordgubbssirap och citronjuice. Den blev så populär på min och Jessicas Instagram #matstugan och #jessicafrej så jag lägger ut den direkt nu idag så ni kan göra er egen till helgen. Ni kommer inte bli besvikna. 

Frosé frozen rosé strawberry syrup lemon juice

Du blandar ner lite jordgubbssirap och färskpressad juice för att förhöja smaken, bara en touch för man vill inte ta bort rosésmaken. När du väljer rosé så ta en så mörk rosé som möjligt eftersom den bleknar vid nedfrysningen. Jag tog en mörkt röd rosé, sedan förstärker jordgubbssirapen färgen något också. Jordgubbssirapen som du gör kan du sedan ha till en massa drinkar, desserter och glass, för att nämna några exempel. Jordgubbssirapen håller åtminstone två veckor i kylen.  

Ps. Du kan förbereda genom att frysa rosén upp till en vecka innan. 

Frosé frozen rosé strawberry syrup lemon juice

Du fryser helt enkelt ner en flaska rosé i en form och ställer i frysen, minst sex timmar, så det fryser till, men som sagt så kan du frysa upp till en vecka innan, så man kan ha formen redo med fryst rosé för när helst man vill göra en omgång med Frosé. 

Frosé frozen rosé strawberry syrup lemon juice

En sats Frosé som räcker till 3-4 pers 

Det blir mer jordgubbssirap av den här satsen än du behöver. Förvara flaskan i kylen till andra drinkar, glass och desserter. 

Jordgubbssirap

125 gram jordgubbar (rensade)

3 tsk florsocker

1 tsk citronsaft

Lägg allt i en matberedare och kör till en slät puré och pressa genom en sil så att bitar försvinner. 

Sockerlag

Häll lika delar jordgubbspuré och sockerlag i en väl rengjord flaska och skaka om så det blandas. Du kan förbereda den en vecka innan och ha i kylen.

Frosé (4 glas)

1 flaska rosé (mörk i färgen)

4-5 msk jordgubbssirap

2 msk färskpressad citronjuice

1 dl is

Gör så här

  1. Häll rosévinet i en så stor form som möjligt (så att lagret med vin blir rätt tunt) och frys åtminstone 6 timmar. Det kommer inte frysa helt p g a alkoholen
  2. Ta ut formen ur frysen och skrapa ner frysta rosévinet i en mixer. Tillsätt citronjuice, jordgubbssirap och is och kör tills det blivit smoothieliknande. 
  3. Häll tillbaka rosémixen i formen (eller ställ in hela mixern i frysen) och låt frysa i ytterligare 35 minuter. 
  4. Mixa lite snabbt till slushliknande konsistens om det behövs, jag hoppade det steget och rörde bara om med sked och hällde upp.  

Frosé frozen rosé strawberry syrup

Frosé är bästa sättet att dricka rosé en varm sommardag, blir sorbetliknande i konsistensen. Vi drack den med sugrör, tills den hade smält lite då kan man gärna dricka utan sugrör. 

Frosé frozen rosé

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *