Tobleronemuffins med extra allt

Tobleronemuffins

Tobleronemuffins med extra allt. Dessa muffins med Toblerone blir som kladdkakemuffins i konsistensen, mjuka, lätt sega och massa chokladsmak. Perfekta att ta med på utflykt vilken årstid som helst på året. De kan även ätas som dessert med glass eller grädde, lite som portionskladdkaka. Smeten var alldeles för god och både jag och barnen slevade ut smeten ur bakskålen. Vi bakade tillsammans och det är det mysigaste och roligaste som finns!

Så idag då det är lite regnigt här och där är det perfekt att baka upp på utflyktslagret. Själv ska jag bort på middag nu snart. Vart kan ni, som alltid, se på min instagram #matstugan . Ser så fram emot kvällen!!!

Tobleronemuffins

Äter man dem nästan direkt då de kommer ut ur ugnen så är de väldigt kladdiga och man får nästan använda sked för att få ut allt. Äter man dem sådär dagen efter så är det bara att ta av papperet och smaska i sig, de har satt sig, som kladdkaka. De är helt oemotståndliga faktiskt oberoende om man äter dem direkt eller dagen efter. 

Tobleronemuffins

Tobleronemuffins

Vi provsmakade en direkt då de kom ut ur ugnen som ni kan se, chokladig, mjuk och svårt att vänta tills de andra svalnat. 

Tobleronemuffins (ca 12 muffinsformar)

150 g Toblerone (valfri storlek)

50 g Toblerone (den minsta storleken som sparas till då de kommit ut ur ugnen)

100 g smör
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1,5 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
½ tsk bakpulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 C
  2. Hacka 50 g Toblerone i större bitar. Hacka 50 g Toblerone så smått du kan.
  3.  Smält smöret.
  4. Vispa socker och ägg fluffigt. 
  5. Blanda ihop mjöl, socker, salt, kakao och bakpulver i en annan bunke och blanda sedan med äggvispet tillsammans med smör och Toblerone. Blanda om ordentligt så att allt blandas ordentligt. Vispa inte. 
  6. Ställ ut formar och fyll 3/4 upp. 
  7. Ställ in i ugnen ca 15 minuter.
  8. Bryt den lilla Tobleronen i 12 bitar. Det är 12 bitar på den, så att det blir en till varje muffins. Då de kommer ut ur ugnen så trycker du ner en i varje muffins.

Tobleronemuffins

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *