Lågtempererad Lax med melonsallad och finbesök

Salma lax fruktsallad feta glaze aioli melon

Fruktsallad på melon och jordgubbar till lågtemperarad lax penslad med bbq sås och strösslad med sesamfrön är så somrigt. Feta lite slarvigt bruten över salladen. Alles. Ibland behöver det sannerligen inte vara svårare än så. Lite aioli på sidan, och den är inte ens hemmagjord. Vill du så gör du egen aioli, men ibland vill man äta bra men bara hinner inte svänga ihop allt från grunden då är det bättre att ta något färdigt. Den här gången blev det aiolin. Kan rekommendera Appletiser som måltidsdryck. Den är inte söt och känns enbart läskande. Lite som vin men utan alkoholen. 

Salma lax fruktsallad feta glaze aioli

Vi hade finbesök av barnens gudmor Leontine. Garanterad Good feeling. Det är ca fyra månader sedan vi sågs senast, evigheter. Tiden har bara runnit iväg. Men nu tog vi igen det. Hon gjorde armband med Annie, läste deras kvällsböcker för dem, åt med oss och vi drack te efter barnen somnat och pratade om allt som hänt under dessa fyra månader.  

DSC_1135

Här kommer recept på lågtempererad lax med melon- och jordgubbssallad. Tillreder du laxen på låg temperatur i ugnen så tar det längre tid, javisst, men den blir saftig och fantastiskt god. Så värt det och du behöver inte göra något annorlunda mer än att sätta in laxen lite tidigare än vanligt. 

Lågtemperarad lax med Melonsallad (4 pers)

4 laxfiléer

BBQ ås (t ex Sweet Baby Ray’s honung)

Sesamfrön

Sallad

Cantaloupemelon

Vattenmelon

Jordgubbar

Feta

Gör så här 

Sätt ugnen på 100 C

Lägg laxfiléerna i oljad ugnsfast form. Pensla på rikligt med BBQ sås. Ställ in ugnsformen i ugnen. Låt stå i ca 30 minuter eller tills innertemperaturen är 56 C. Precis då du tar ut dem så strösslar du över sesamfröna.

Sallad

Skär större bitar av melonen och skölj och dela jordgubbarna. Lägg i skål och bryt över stora bitar av fetaost. 

Servera gärna laxen och salladen med aioli på sidan

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *