Bläckfisk och Vin

Crudo bläckfisk vin ekologisk prosecco rosé

Bläckfisk på sex olika sätt med passande vin, prosecco och rosé till. Jag bestämde mig för att gå dit enbart för att ändra mig angående min princip att inte äta bläckfisk. Har haft väldigt svårt för bläckfisk. Kom därifrån omvänd, till största delen. Här ser ni carpaccio på bläckfisk, den var inte så tokig. 

Nu är jag lite omvänd faktiskt. Inte minst var det tack vare att vi drack väldigt gott vin till, Crudo, Italienskt ekologiskt vin som finns som vitt vin, prosecco och rosé. Alla deras viner passar speciellt bra till skaldjur. Det vita vinet, Crudo – Catarratto Zibibbo Organic , 2015 är nytt i sortimentet på Systemet. Det är fruktigt och blommigt och mycket lättdrucket. Proseccon och rosén finns i beställningssortimentet. Alla tre kostar 79 kr per flaska. Gillar etiketten med bläckfisken skarpt, cool. 

Crudo Aquaria vin bläckfisk

Bläckfiskbuffé, det trodde jag aldrig om mig själv. Så glad att jag gick. Så vackert, och gott. 

Crudo Aquaria vin bläckfisk

Pasta nera, svart pasta med sås på bläckfisk. Blev en favorit. 

Crudo Aquaria vin bläckfisk

Bläckfisk med vitlök och citron toppad med chilistrån. 

Crudo Aquaria vin bläckfisk

Små hela bläckfiskar i ljuvlig sås. bläckfiskragu. Min gräns gick dock vid att äta huvudena här. Men annars supergott. Varm skön dag med en sådär utsikt som gör att man bara vill stanna hela dan: Vattnet, båtar som tuffar förbi och solen som skiner över allt. Om jag glömde skriva det så var vi på museet Aquaria här i Stockholm. Den restaurangen ligger underbart vid vattnet. Man missar ofta vilka bra restauranger det finns på museer. 

Crudo Aquaria vin bläckfisk

Perfekt mingelvin Crudos ekologiska. Så här hoppas jag få sitta många gånger i sommar med vänner. Och efter lunchen tog vi båten tillbaka till Nybrokajen i strålande sol och värme. Mysdag!

Crudo bläckfisk vin ekologisk prosecco rosé

Crudo Aquaria vin bläckfisk

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *