Veckomeny och iste med jordgubbar och mynta

Veckomeny

Krämig tacogratäng med tre supergoda dippsåser, lax med fetaröra och räkor, grillad kycking i godaste marinaden eller en mangosallad med bönor och feta, kan det bli något som passar under veckan? Kycklingen kan du grilla i stekpannan om det inte passar att grilla ute. Är det sista veckan för er innan sommaren, eller barnens sista skolvecka kanske? Så är det för oss. Min äldsta har skolavslutning på torsdag och torsdag är även min sista dag innan sommaren. H U R R A!

Kände verkligen hur trött jag var då vi var i Nice. Jag som hade tagit med bok att läsa på kvällarna och trodde att jag skulle hinna med att fixa både det ena och det andra via datorn, var alldeles för trött för något annat än bara plocka i ordning och planera morgondagens aktiviteter. Öppnade inte ens boken. Som jag längtar efter att läsa böcker i sommar. 

Mangosallad med bönor och feta

Grillad kyckling i god marinad och fruktig sallad

Lax med räkröra och fetaost

Tacogratäng med tre goda såser

en-kanna-iste-med-jordgubbar-och-mynta1

En härligt svalkande sommardryck är Iste med jordgubbar och mynta. Jag passar på att göra så mycket som möjligt med jordgubbar nu, finns inget bättre än svenska jordgubbar. Vad händer er i veckan? Imorgon har jag en vän med dotter här på middag, och det ska verkligen bli mysigt. På torsdag är det avslutning för min äldsta och jag och en mamma i klassen har bestämt att vi ska ha picknick ihop, så ska fundera ut lite bra picknickmat och dryck. Imorgon ska jag berätta mer om den roliga kockskolan för barn som jag var på med barnen innan vi åkte till Nice. 

Ha en särdeles fin vecka!

Linda

En kommentar

  1. Mums vad mkt gott 🙂 Jaa ser fram emot kock skolan för barn 😉 Hoppas Nice var fantastiskt, vi måste ses en dag, vill höra mer om resan, kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *