Vegetarisk Paella – Buen Apetito

  DSC_0634

Vegetarisk paella blir det idag gott folk. Har ni gjort paella någon gång? Det här var min första gång faktiskt. Roligt att göra paella och det gav definitivt mersmak. Vill man så kan man lätt lägga till skaldjur eller korv. Men idag är det ’Meat-Free Monday’ så vi kör utan. Det här receptet fick jag med från fantastiskt roliga cook along med Gastrofy och Mikaela Hedenskog. Gastrofy lanserar nu Mikaela Hedenskog som kock för deras tjänst. 

Vegetarisk Paella

Gastrofy levererar hem mat till din dörr helt efter dina individuella val. Du kan välja att följa en kock, till exempel Mikaela Hedenskog eller någon annan. De har även massor med recept som passar alla. Du väljer de rätter du vill och hur många portioner du vill ha av varje rätt. Du kan lätt byta ut ingredienser, och även passa på och handla hem annat du behöver utöver recepten. Maten packas av Coop och levereras hem till dig.
Smidigt och lätt! Använder du koden ”mikaelahedenskog” får du 200:- kr rabatt på din första beställning.

Vegetarisk Paella 

Nu över till en matig, vegetarisk paella med massa smak och proppad med nyttigheter. Jag använder sojabönorna som de är, upptinade. Men du kan koka dem någon minut, eller hälla över kokande vatten och låta dem vara någon minut innan du silar av vattnet. Jag gillar dem dock som de är. 
Vegetarisk paella (2 stora portioner)
3 msk olivolja
2 st paprika
1 st fänkål
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
0,5 tsk paprikapulver
1 krm cayennepeppar
0,5 tsk gurkmeja
2 st lagerblad
150 g avorioris
0,5 dl vitt vin
0,5 dl sherryvinäger
1 paket saffran
5 dl grönsaksbuljong
200 g sojabönor (frysta och upptinade)
10 st cocktailtomater
1 burk kronärtskockor
1 dl oliver
1 kruka färsk persilja
1 st citron
0,5 tsk gurkmeja

Gör så här
1. Strimla paprika. Finhacka fänkål, vitlök och lök.  Halvera cocktailtomaterna.
2. Hetta upp oljan på medelvärme i en stor stekpanna eller paellapanna. Lägg i löken och stek några minuter, addera sedan vitlök, paprika och fänkål och stek tills grönsakerna börjar mjukna något.

3. Tillsätt paprikapulver, gurkmeja, cayennepeppar samt lagerbladen och rör runt. Addera sedan riset och rör i några minuter. Lägg sedan i saffran, vitt vin och vinäger och låt det koka ihop någon minut.

4. Häll över grönsaksbuljongen, lite salt och peppar och sänk sedan värmen på spisen något. Låt sjuda i cirka 20 minuter tills riset sugit upp det mesta av vätskan. Viktigt att pannan ej är täckt. Rör inte runt i pannan.

5. Lyft pannan från värmen då vattnet har sugits upp av riset.  Smaka av och salta mer om det behövs men rör så lite i paellan som det bara går. Fördela ut tomater, kronärtskockor, bönorna och täck riset med folie. Låt stå och vila i 10 minuter.

6. Ta av folien. Strö oliverna över paellan och toppa med hackad persilja.Servera med citronklyftor.

G O D   S P I S!

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *