Lakritsfestivalen i Finland

Lakritsfestivalen Annie

Nu bara måste jag visa er hur pass bra vi hade det på Lakritsfestivalen i Helsingfors. Lakritsfestivalen hölls i Wanha Santama – en otroligt cool designad byggnad med högt glastak och tegelväggar. Den ligger ca 5 minuters gångväg från båten, så perfekt helgutflykt att ta båten till Helsingfors för denna goda happening. Lakritsfestivalen har i Finland fått tillägget Lakrits- och Salmiakfestivalen. I Finland innebär namnet Lakritsfestival nämligen att det enbart handlar om sötlakrits annars. Trodde Annie skulle tycka att det var lite tråkigt efter ett tag, men hon hade inte tråkigt en enda sekund och tyckte att vi hade haft en drömhelg. 

Lakritsfestivalen finland

Det är inte enbart en massa god lakrits att smaka och handla på sig utan även massa aktiviteter som work shops, trollkarl, lakritskonst och provsmakningar.

DSC_0588

Men jag antar att ni nu är sugna på att se lite lakrits. Pandas blåbärslakrits gjorde total succé och var slutsåld redan första dagen, men det fanns som tur var en skål att provsmaka från. Den bara måste ni testa om ni kan hitta den. 

Underbaraste kola- och lakritsstängerna tillagades och böjdes till på plats.

DSC_0524

Stora skålar överallt där man fick provsmaka. Jag var så mätt på kvällen att jag knappt orkade middagen. Så mycket god lakrits i en enda byggnad, farligt. 

DSC_0570

Köpte med mig  citron- och lakritsfudge, men det fanns alla möjliga fudgesorter.

DSC_0573

Fazer har en sprillans ny lakrits på marknaden som smakar kola. Måtte den komma till Sverige! Mjuka kuber med smak av kola och lakrits. 

DSC_0578

Fazer har även lanserat finlakrits som matchar till alkohol. Lakrits med Madagaskar vanilj passar perfekt till Prosecco och lakrit med salmiaksocker som matchar perfekt med fylliga Masiviner. Ska definitivt testa tillsammans med bubbel och vin. 

DSC_0565

Ångrar lite nu att jag inte köpte med lakritshonungen som var utsökt. Det fanns även salmiakhonung, men jag fastnade för lakritshonungen. Så god att ringla över desserter eller mat. 

Rasmus Haupt Lakrits

Rasmus som är VD för Haupt Lakrtis var på plats. Jag har följt Haupt ända sedan de startade för ca två år sedan lagom till Lakritsfestivalen i Stockholm. De hade då inte ens hunnit få på etiketter på burkarna. Deras lakrits går som smör i solen nu. Med rätta! De sålde slut på sina temaburkar på dag ett under Lakritsfestivalen i Helsingfors. Här en av mina absoluta favoriter, deras jullakrits med lakrits, vit choklad och julkryddor. Det var en av Annies favoriter på festivalen. 

DSC_0585

Vi var bara tvungna att köpa med ett lakritshalsband till Magda som är en riktig lakritstjej. Det såg så verkligt ut att man vill provsmaka. Vi får se om Magda kan låta bli att ta en tugga. Alla smycken var väldigt populära. 

DSC_0615

Jo, köpte med mig både det ena och det andra, som presenter och till mig själv. Men vi deltog även i Work shops, åt en lakritslunch mm. Det kommer ni också få se i inlägg under dagen. Dagen gick alldeles för snabbt, men så är det väl då man har roligt. 

Linda

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *