Workshop á la lakrits med Douglas Spiik

12244309_10154445200179782_4263509836214871997_o

Jag och mina underbara bloggkollegor redo att inta lakritsfestivalen: AichaPernillaMalin med Emil och Marlene och så jag och Mini me. Vi startade faktiskt med att aktivera oss i en Workshop med Douglas Spiik från Rent a Chef och som även är med i Dessertmästarna. Jag har träffat honom tidigare på kurser hos Rent a Chef och han är grym. 

DSC_0492

Vi fick lära oss att lakritsmarinerad mörad biff för att sedan bränna av den med brännare, snabbpickla en äppel-, lök-, morot- och gurksallad i en sifon.

DSC_0487

Brännare, sifon, schalottenvinäger, patroner, tja sånt vi lite var till mans har i köket. Kanske inte, men blev så sugen på en sifon där man kan pickla vad som på 5 minuter, göra chokladmousse på ingen tid, göra vaniljvodka och  mycket mer. 

DSC_0499

Vi fick strössla över pulver på köttet och lite salt. Sedan stod det och drog sådär 15 minuter.  Roligt var att barnen fick vara med på alla moment. Och inte bara med. Douglas la verkligen tid på att lära Annie skära med vass kniv och göra de olika momenten. 

DSC_0503

Annie fick en trälåda att stå på för att komma upp och när den brakade sönder under fötterna så hämtade Douglas en plastlåda till henne. Så uppskattat av mig och henne. 

DSC_0504

Ner med oljan, vinäger, grönsaker, frukt i sifonen och i med patronerna. Efter 5 minuter är det picklat. 

DSC_0506

Och resultatet, så magiskt: En lakritsmarinerad mörad biff med picklad sallad. Den lyxigaste middagen fixad på sådär 20 minuter. 

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *