Hamburgare med Västerbottenkräm, bacon, äpple

hamburgare med västerbottenkräm

Igår kväll grillade vi, det måste man ju göra när man bor i hus.  Det blev burgare (lätt överstekta, men då man bollar två barn och ska försöka få allt färdigt samtidigt och förklara för den yngsta att hon inte kommer få godis innan maten hur mycket hon än vrålar sig igenom grillandet).

DSC_0495

Hur som det blev till slut, jag repeterar, burgare på högrevsfärs med gudagod västerbottenkräm, knaperstekt bacon, stekta äppelskivor och picklad rödlök. Allt på skivor av surdegsbröd. Till frasiga lökringar och ugnsrostad potatis. Västerbottenskräm är superlätt att fixa och blir så himlans gott. 

Västerbottenkräm (2-3 pers)

Riv 200 g Västerbottenost. Hetta upp 1 dl grädde i kastrull. Häll över den rivna västerbottenosten och rör/mixa till en slät såskräm. Låt svalna så den tjockar till sig.  Kan förberedas i förväg. 

Burgare på högrevsfärs med knaperstekt bacon och äpple

Du behöver (för 4 pers)
800 g högrevsfärs
flingsalt, peppar
1 äpple
1 pkt bacon
 
4 hamburgerbröd

Gör så här

Gör 4 stora hamburgare av färsen (ska vara ca 2 cm tjocka). salta och peppra lite. Grilla några minuter på varje sida (använder du termometer så 70 C innertemp).
 
Då du tagit upp burgarna så kasta på baconskivor och knaperstek, äppleskivor kort på varje sida, brödet så de får lite yta.

DSC_0485

För att ge er den där idylliska bilden så får ni se Annie. Den där andra ljuva varelsen, låg ner på sin stol och skrek att hon inte tänkte äta mer efter två tuggor, hon ville ha chips och godis bara. Hon kom till sans så småningom. De har bråkat så mycket under sommaren och man blir galen, men däremellan är de så roliga och helt underbara att man glömmer skrikandet och bråkandet. Det kanske blir så när de är tillsammans så mycket som de är under sommaren, varje dag i stort sett, från morgon till kväll. 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *