Historiska Museet – För alla väder

DSC_0159

Historiska museet har fram t o m den 23 augusti en stor utegård på tema Viking för en dag . Där får man testa vikingalekar, baka vikingabröd, göra smycken á la vikingatiden och det finns till och med ett vikingaskepp.

Vi bakade gott vikingabröd och åt med varmt honungssmör, nypa salt, fänkåls- och kumminfrön. 

DSC_0151

Det fanns så mycket att göra och man kunde lätt sätta sig en stund på gräsmattan och ta det lugnt, eller ta en glass. Barnen tyckte verkligen det var roligt där och flera saker är lit ei skydd så vore det så att det småregnar så är det ok. Efter några timmar på gården gick vi in till utställningen om vikingar, även den väldigt barnvänlig och intressant för alla. Det fanns en hörna med massa barnböcker på tema Fornnordiska gudar. 

DSC_0147

Brädspel på renfällar och massa utklädningskläder om man så ville. Ett helt vikingaskepp srtod redo och Magda och Annie sprang upp skrikandes ’Skepp ohoj’. 

DSC_0154

Perfekt utflykt för en småmolnig dag med regn i luften. Så missa inte att kika förbi här innan 23 augusti. 

Historiska museet

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *