Postmuseum – Sommartips!

Postmuseum

Regniga dagar? Ta med barnen eller en kompis på museum. Jag och Magda gick igår, då det regnade och var allmänt grått,  till Postmuseum som är mina barns och mitt favoritmuseum just nu. Det är härliga ytor, väldigt interaktivt, hands-on och extra roligt nu i sommar då Lilla posten firar 20 år med extra mycket roligt pyssel. Inte sämre är det att Postmuseum ligger i Gamla Stan

På plan tre hittar man skrivmaskiner och annat för att skriva brev och kort. Det finns saker för både små och stora. Magda knackade iväg på en skrivmaskin, och jag kände mig något gammal som visste hur man skulle göra för att sätta i nytt papper ochmata fram en ny rad. Magda handskas utan problem med en Ipad men här var hon förvirrad hur man skulle bära sig åt men väldigt fascinerad över att det kom bokstäver då man slog hårt med fingret på tangenterna. 

Postmuseum

Hon klättrade förtjust in i postbilen och undrade hur man skulle bromsa, nå…Som tur är så är allt inte hela vägen på riktigt. Det finns hela tre plan på Postmuseum med allt från postbåtar, hästar, till olika motorfordon, och ett härligt kafé. 

Postmuseum

Längst ner i Lilla Posten, finns ett helt postkontor. Dit gick jag för att hämta ut ett paket av postmästare Magda. Efter mycket stämplande och ifyllande av papper fick jag till slut mitt paket. Det är mycket att stå i på ett postkontor minsann. 

Postmuseum

Som avslutning pysslade vi i evigheter på Lilla Posten. Där finns så mycket pyssel att ni inte anar: glitter, klistermärken, frimärken, pennor av olika slag, kritor, vattenfärger, stämplar, piprensare, saxar, papper i miljoner färger osv. Ett himmelrike för små och stora. Här kan man göra sina egna vykort, få frimärke och lägga på en liten brevlåda för att skicka iväg, på riktigt. Vi gjorde varsin teckning. 

Postmuseum

Postmuseum 4

Till och med deras shop är så bra med allt möjligt från roliga pennor, block, sudd, magneter till frimärken, paket och kuvert. Vi kom därifrån med en rolig penna var till barnen och tre till mig. Så missa inte shopen innan ni går hem. Ett annat farligt tips är att det på samma gata ligger ett polkagriskokeri med gammaldags butik. Den slank vi också in på såklart.

Vill ni gå på flera museum så kan jag även rekommendera för barn och vuxna Spårvägsmuseet ,  Aquaria, Moderna Museet , Etnografiska museet , Riksidrottsmuseet, Polismuseet , Historiska Museet och ABBA the Museum

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.