Olivstekt torsk med vattenmelon, feta, ruccola

olivstekt-torsk-drostdy-hof-rose-box-757x624

Dagens sommarlunch eller middag. Den här olivstekta torsken är så mums och så lättfixad sommarmat. Passa på nu när vattenmelonen är helt underbar.

Olivstekt torsk med Vattenmelon- och fetasallad (4 pers)
Print
Ingredients
  1. Fisk
  2. 4 bitar torskrygg eller filé à 160 g
  3. 200 g svarta oliver, urkärnade
  4. salt,smör till stekning
  5. Sallad
  6. fetaost (skuren i kuber)
  7. ruccola
  8. vattenmelon (skuren i kuber)
Instructions
  1. 1. Torka oliverna i mikrovågsugn på en tallrik med hushållspapper. Kör på full effekt, börja med två-tre minuter. Dom ska bli helt torra, så att oliverna går att smula sönder
  2. 2. Mixa oliverna till ett torrt pulver (använd gärna stavmixer) och gnid in torsken med det. Salta och stek i smör.
  3. 3. Servera den olivstekta torsken med en sallad på fetaost, ruccola och vattenmelon.
Notes
  1. Till salladen använder du de mängder du själv tycker bäst om
Lindas Matstuga http://lindasmatstuga.se/

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *