Kycklinglasagne och Gudmor

Kycklinglasagne

Den här urgoda kycklinglasagnen bjöd vi barnens gudmor Leontine på. Den innehåller kycklingfärs och massa grönsaker. Till, en sallad på äpple, apelsin, salladsblad, skott och pumpakärnor. Så får man i barnen både frukt och grönt minsann.

DSC_0156

Du behöver

2 gula lökar

2 vitlöksklyftor

2 paprikor

1 zucchini

500 g kycklingfärs

2 msk olja

1 tsk timjan

1 tsk rosmarin

4 msk tomatpuré

500 g krossade tomater

1 hönsbuljongtärning

salt, peppar

Sås

90 g smör

6 msk vetemjöl

1 liter mjölk

10 lasagneplattor

2 dl riven parmesan (eller annan ost)

 

Gör så här

Sätt ugnen på 175 C

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i lite olja i en panna och pyttsa ner i en gryta. Fräs kycklingfärs i olja i pannan, pyttsa över i grytan. Tillsätt grönsakerna, tomatpuré, timjan, rosmarin, krossade tomater och buljongtärning.

Dela paprikorna och ta ur kärnhuset. Skär paprikor och zucchini i mindre kuber och pyttsa ner i grytan. Låt småputtra i cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Sås

Smält smör. Tillsätt mjöl. Späd med mjölken och vispa hela tiden så det inte klumpar sig. låt småputtra ihop sig i cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Lasagne

Varva sås,lasagneplattor och köttfärsröran i en ugnsform. översta lagret ska vara sås och sist ost. In mitt i ugnen sådär 40 minuter.

Leontine gudmor

 

Och sedan läste Leontine för barnen och nattade dem, underbara hon. Dessutom bestämde vi att hon skulle vara Gudmor inte bara åt Magda utom även åt Annie. Så bra det kändes med det beslutet. Hon har alltid funnits där för Annie. Hon åt middag hos mig kvällen innan Annie föddes, hon var den första som kom till sjukhuset för att hälsa på Annie då hon var endast några timmar gammal och den första barnvakten Annie hade.

Linda

En kommentar

  1. Ingen är gladare än jag!! Världens finaste tjejer som jag tycker så galet mycket om!! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *