Grillad Polenta med Parmesan

Grillad polenta med massa parmesan är ett fantastiskt tillbehör till kött, kyckling eller grillade grönsaker. Det är enkelt att göra och kan göras kvällen innan. Då är det bara att skära skivor och grilla i pannan vid servering. Den gyllengula polentan lyser upp vilken tallrik som helst.

Polenta

När du gör polentan så behöver du salta och peppra rätt ordentligt. Polentan i sig har inte så mycket smak.

Du behöver (4 port)

1 l vatten

1 grönsaksbuljong (tärning el dylikt)

2½ dl polenta

1½ dl parmesan (riven)

salt,peppar

olja

Gör så här

1. Koka upp vatten och buljongtärning.

2. Vispa ner polentan. Vispa på ordentligt tills det blir en smidig och slät gröt. Sänk värmen. Låt det småputtra sådär 5 min. Rör hela tiden så det inte bränner fast i botten.

3. Ta kastrullen av värmen. Rör ner riven parmesan. Salta och peppra.

3. Ta fram en form, t ex en avlång brödform (ca 1½ l). klä formen med plastfolie och pyttsa ner polentan. Använd gärna en slickepott sköljd i vatten för att släta till ytan.

4. Ställ in i kylen någon timma, så den sätter sig.

5. Skär polentan i skivor och stek i panna (gärna grillpanna) i olja, några minuter på varje sida.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *