Tacopajen – Världens bästa!

Tacopaj

Tydligen så föll länken till tacopajen bort, så här kommer receptet helt enkelt. Lite annorlunda paj med bakpulver till skalet. Jag lovar på heder och samvete att ni inte kommer bli besvikna på denna paj, den är beroendeframkallande.

4 pers:

Skalet:

4 dl mjöl

50 g margarin/smör

1 tsk bakpulver

1 krm salt

1,5 dl mjölk/filmjölk

Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt med smör och tillsätt mjölk eller filmjölk. Arbeta snabbt ihop till en deg. Lägg kallt i 30 minuter. Tryck ut i form och förgrädda i 10 minuter i 225 C.

Fyllning:

500 g färs (det funkar lika bra med nötfärs som blandfärs)

1 lök (hackad)

1 påse tacomix

2 msk mjöl

1 dl vatten (drygt)

2 vitlöksklyftor (hackade)

4 tomater (hackade)

(4 feferoni, i mindre bitar)

2 dl creme fraiche

4 msk majonäs

1 dl riven ost

Ugnen ska vara på 250 C

Bryn köttfärs med löken. Tillsätt tacokryddorna och hackade vitlöksklyftorna. Rör runt lite. Strö i mjölet och rör ner det ordentligt. Tillsätt vatten och låt puttra i sådär 10 minuter. Häll i pajskalet.

Lägg tomater (och feferoni) över köttfärsen. Blanda ihop creme fraiche med majonäs och bred över tomaterna och feferonin. Strö över osten. Låt stå inne i 15-25 minuter.

Linda

4 kommentarer

  1. Kan säga att jag har gjort den massor av gånger och älskar den! Funkar precis lika bra med Hälsans Köks sojafärs vill jag bara tipsa om, för de som är vegetarianer eller bara vill dra ner på köttet.

  2. Bakade denna paj i helgen och bjöd mina vänner. Gjorde dubbel sats och de åt upp varenda smula. Toppengott!:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *