Knäckig Blåbärspaj

Knäckig blåbärspaj

Gudomlig! Knäckig kolasmakande blåbärspaj. Emma bjöd på den här blåbärspajen och det är bland det godaste jag smakat. Så bara gör!

Knäckig blåbärspaj

Du behöver

2-2½ paket blåbär (ca 500-750g) – Färska eller frysta

2 msk potatismjöl

Knäckskal

150 g smör

½ dl sirap

2 dl socker

3 dl havregryn

1.5 dl vetemjöl

Gör så här

Sätt ugnen på 200 C

Häll blåbären i pajform, pudra över potatismjöl, rör om försiktigt.

Blanda alla ingredienser till knäckskalet. Fördela över blåbären. In i ugnen tills den är gyllenbrun. Servera med kall vaniljsås eller glass.

blåbärspaj

Alltså, så här god, verkligen!

Linda

0 kommentarer

  1. Hej! Undrar bara om man kan ta andra bär? Typ björnbär, hallon eller äpple? Skall man då också ha på potatismjöl? Varför har man det? Tack för en mycket inspirerande sida!!! Keep up the good work.

    • Du kan absolut ta andra bär, vet inte hur det blir med äpple dock. Potatismjöl gör att det inte blir så rinnigt, blåbär t ex vätskar av sig en hel del. Blandar man ner potatismjöl så blir den alltså mindre rinnig, men det är en smaksak. Äpplen vätskar inte så mycket där behöver man inte ha det. Testa dig fram:-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *