Bananglass med kakaoöverdrag och pistagenötter

Bananglass great earth

Jag fick förfrågan om jag ville testa lite ekologiska produkter och recept från Greta Earth. Det ville jag absolut. Det ligger mig väldigt varmt om hjärtat med ekologiska produkter och jag vill gärna hitta hälsosamma mellanmål till mig och barnen. Mitt första försök blev dessa bananer. Grymt nöjd! Barnen tyckte de var så goda, de gick snabbt att fixa, man kan variera på massa sätt och det är rena rama nyttighetsbomben.

Du behöver (3-9 glassar)

3 bananer

glasspinnar (Jag köpte storpack på Panduro förra året. Du kan också använda papperssugrör)

Chokladöverdrag

1/2 dl raw kakaopulver från Great Earth

1/2 dl kokosolja från Greath Earth

0,4 dl flytande sötning (t ex agavesirap eller honung)

Strössel

Jag använde hackade pistagenötter, kokosblomsocker från Great Earth och torkade, ätbara blommor från Mill & Mortar. Du kan ha allt möjligt: frysta hackade hallon, olika slags nötter osv

Gör så här

Skala bananerna. Dela varje banan i två-tre delar. Sätt in en glasspinne (eller pappersugrör) i bananen och lägg dem på en tallrik. Lägg bananerna i frysen och låt dem ligga där tills de stelnat och blivit kalla.

Hacka nötterna till toppingen.

När bananerna har stelnat är det dags att förbereda chokladöverdraget. Blanda ihop ingredienserna till chokladen och värm i kastrull på låg värme.

Ta ut bananerna ur frysen och lägg dem på bakplåtspapper. Doppa bananerna i chokladen och strö sedan snabbt över det du vill ha på glassarna. Chokladen stelnar snabbt, sedan är det bara att njuta!

bananglass

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *