Vad sägs om Varm Brietårta med färska fikon till uppesittarkvällen?

Jag fullkomligt älskar den här Varma Brietårtan med färska fikon och mandelspån. Gjorde den förra julen lagom till min bror med flickvän kom till oss på kvällen. Vi åt hela ’tårtan’ tillsammans med tunna skivor baguette. Riktig WOW vickning, gärna med ett glas Prosecco till. Självklart blir det repris även denna uppesittarkväll på Brietårtan.
Du behöver
1 liten Brietårta
4 färska fikon
1 dl farinsocker
2 msk vatten
½ tsk vaniljsocker
1 dl (rostade) mandelspån

Gör så här
Sätt ugnen på 175 C

Dela fikonen i 4 delar. Hetta upp socker och vatten så att sockret smälter. I med fikonen och låt småputtra tills de är mjuka, sådär 10 min. I med vaniljsocker och mandelspån.

Lägg Brietårtan på ett bakplåtspapperklädd plåt. Häll över fikonblandningen. Ställ in i ugnen i cirka 10 min. Den ska vara mjuk och varm, men inte rinna ut.

Supergott med baguette och kex!

Linda

3 kommentarer

  1. Ja, varm brie är så gott och din version ser så god ut! Kram

    Svar:
    Ja, det har blivit lite tradition nu med varm brie framåt kvällen, efter allt stök:-) Kramar!
    Linda /Matstugan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *