Pepparkaksmuslin är klar och avsmakad

Du behöver

6dl havregryn
1dl sesamfrön

½dl rårörsocker

1dl pumpakärnor el solrosfrön

½tsk salt

1 påse pepparkakskrydda (18 g) eller bara kanel (ca 3 msk)
1dl vatten

½dl rapsolja

1dl torkad frukt (jag tog denna gång fikon och dadlar som jag finhackade)

1 påse hackade hasselnötter. (eller hela nötter om man inte har småbarn hemma)

(Jag hade i lite puffat ris då det kallnat, bara för att jag hade massor hemma)

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda allt utom vatten, olja och torkad frukt och rör om ordentligt. Blanda samman olja och vatten, häll det över grynblandningen. Häll blandningen på en långpanna. Rosta mitt i ugnen 25-30min. Rör om då och då för att undvika att det bränns eller blir ojämn färg. Blanda i torkad finhackad frukt och de hackade nötterna när muslin svalnat.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *