Räkor med melon, babyspenat och parmesansås

Vår förrätt på påskmiddagen blev massa räkor med massa melon, babyspenat, lite rödlök och en sås med mycket parmesan – Svårare än så behöver det inte vara. Så gott med kombinationen av söt och salt och så olika konsistenser också. Riktigt fräsch förrätt! Så här kommer receptet till Nina som verkade sugen på att göra den, och alla er andra också såklart!
Du behöver
Handskalade räkor
2 olika sorters melon (Det ska vara ungefär lika mycket melon som räkor. helst i två olika färger, vi hittade olika meloner men inte olika färg. Det blir verkligen snyggast med lite mer färg)
1 näve bladspenat
Lite rödlök
Parmesansås
100 g parmesan
0,5 dl grädde
0,5 dl mjölk
Gör så här
Riv parmesanen fint. Koka upp grädde och mjölk. Häll gräddmjölken över parmesanen. Mixa med stavmixer eller mixer så att krämen blir helt slät. Vår blev en klickbar kräm, men det blir toppenbra med en mer flytande kräm också, som du vill ha det. Du kan hälla/klicka den ljummen eller kall över salladen.
Lägg bladspenaten på ett fat. Strössla över räkorna, melonen skuren i mindre bitar och rödlöken överst i tunna skivor eller mindre bitar. Klicka/ringla över parmesankrämen.
Serverat på min mosters snygga keramikfat såklart! Se HÄR för hennes keramik.
Ni får en bonusbild på mina och Annies fina ägg, vi är rätt så malliga över dem. De är gjorda med äggfärg från Panduro. Går snabbt och lätt att göra dem. Annie bestämde färg och jag rullade äggen ett och ett i den färgställning hon valde, kan rekommenderas som mysigt pyssel som inte tar mycket tid alls.

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *