Entrecote med Roquefortsås och fläderkaka med jordgubbar

Så här blev kvällens middag:Grillad Entrecote med ris, coleslaw med mango och sås med Roquefort. Vad har ni ätit? Jag har helt fastnat i köttsortimentet nu. Jag har alltid varit dålig på det här med att få köttet bra, blir ofta för torrt, men nu ni! Jag har kommit på knepet för att få köttet perfekt: termometer! Jag använder nu jämt termometer och kollar upp vad temperaturen ska vara. Det blir så himla perfekt. Grillade den nu till 68 C för att Annie skulle vara med och äta. Jag lägger den färdigstekta/grillade köttbiten i ugnsfolie så den får vila i 10 minuter efter pannan/grillen innan jag skivar upp den, då blir det bäst.
Här får ni dessutom receptet på näst bästa såsen (efter Gorgonzolasås) Roquefortsås:
Du behöver
1 burk creme fraiche (alt Smetana/lätt creme fraiche)
2 vitlöksklyftor
150 g Roquefort
Gör så här
Dela osten i bitar. Lägg i kastrull, tillsätt creme fraiche och pressa ner vitlöken. Låt koka upp på medelvärme och sedan småputtra en stund. Red av om du vill ha en tjockare sås.
Älskar grillat med sås och röror…mmmmm. Entrecoten var från ICAs BBQ Selection, deras kött är magiskt gott.
Fläderkaka med smörkräm emellan och massa jordgubbar – Smaskens!
Hoppas ni haft en fin helgdag, även om några av er jobbat idag

Linda

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *