De allra bästa kanelbullarna med alla tips och tricks kommer här. Så hann ni inte baka i veckan så kör en omgång nu i helgen. Ät dem purfärska eller frys in så du alltid har en kanelbulle redo till dig själv eller då du får gäster.
Jag har ett kanonrecept som alltid blir succé, fluffigt saftiga bullar med massa smak av kanel och lätt touch av kardemumma. Här kommer dessutom mina tips och tricks för att göra dem proffsiga på tusen och ett sätt. Ett tips är att pensla med sockerlag för att göra dem sådär snyggt glansiga och hålla dem saftiga länge. Ett annat tips är att blanda ner lite vatten och salt med ägget som du penslar bullarna med innan de sätts in i ugnen. Läs mer om dessa tips nedan.
Godare än så här kan det verkligen inte bli
Kanelbullar (ca 20 st)
Tips!
Pensla bullarna innan de sätts in i ugnen med ägg uppblandat med en gnutta salt och vatten. Det gör ägglösningen lättare att pensla på och de blir desto glansigare.
Tips!
Strössla gärna över en 1 näve vita chokladknappar, eller riv över några bitar vit choklad, på fyllningen innan du viker ihop degen. Bullarna får en lätt smak av vanilj och gör fyllningen extra extra god.
Äggpensling
1 ägg
1 msk vatten
1 nypa salt
Tips!
Då bullarna kommer ut ur ugnen så pensla på med sockerlag och strössla över pärlsockret direkt så fastnar det. Att pensla med sockerlag gör bullarna glansiga, men håller dessutom bullarna saftiga desto längre då den stelnade sockerlagen på bullarna gör att fukt inte avdunstar.
Sockerlag
1 dl socker
1 dl vatten Koka ihop tills sockret har lösts upp. Häll upp på ren flaska. Förvara i kylen. Kan förvaras i flera veckor. Kan användas till att pensla bullar med. Sockerlag används även i många drinkar, så det är alltid bra att göra en stor omgång sockerlag att ha till hands i kylen.
Toppenbra tips om pensligen före o efter ugn jättenöjd
Ska man pensla både innan o efter gräddning om man ska pensla med sockerlag och pärlsocker?
Hej
Nix. Du penslar enbart då de kommer ut från ugnen och fortfarande är varma.